Yritystuki osana yrityksesi rahoitusta

Momentumin kanssa voit hakea mm. näitä yritystukia.

Business Finland -tuet

Innovaatioseteli

6000 € + ALV Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joiden uusi palvelu- tai tuoteidea vaatii eteenpäin viemiseksi ulkopuolista asiantuntija-apua. Lue lisää.

Tempo

60 000 € liikeidean toimivuuden testaamiseen, kansainvälisten markkinoiden kartoittamiseen tai esimerkiksi tuote- ja palvelukonseptin kysynnän pilotointiin asiakkailla. Lue lisää.

Tuotekehitys-laina

Max n. 1 000 000 € laina, 7-10v laina-aika, 1% korko, 2-4v lyhennysvapaa. Innovatiivisten tuotteiden tai palveluiden tutkimus- ja kehittämisprojekteihin, joista syntyy kansainvälisesti kilpailukykyistä liiketoimintaa. Lue lisää.

NIY -rahoitus

Max 1 250 000 € kokonaisrahoitus (500k € tuki ja 750k € laina). Enintään viisi vuotiaan yrityksen innovatiivisen tuotteen tai palvelun kansainväliseen, nopeaan skaalaamiseen. Lue lisää.

Finnveran takaukset & muut yritystukea sisältävät ja matalakorkoiset lainat

Jos yrityksesi tarvitsee esimerkiksi käyttöpääomaa, rahoitusta uuteen hankkeeseen, investointiin, yrityskauppaan, kiinteistön hankintaan tai osakkaan lunastustilanteeseen, yrityslaina on usein järkevä osa rahoituskokonaisuutta. 
Yrityslaina voi olla myös paras tai joskus jopa ainoa rahoitusratkaisu hyvän liikeidean tuomiseksi markkinoille.

Uutena yrityksenä voit saada lainaa tyypillisesti 30 000 – 250 000€ (lopullisen summan määrittää yrityksesi takaisinmaksukyky).
Maturoituneempana yrityksenä lainan määrä on aina sovittavissa yrityksesi taloudellisesta tilanteesta riippuen.

Lunastus-, yrityskauppa- ja nopean kasvun vivutetuissa rahoituskokonaisuuksissa pääomasijoitukselle voidaan hankkia jopa 4X vipu useita instrumentteja yhdistelemällä (rahoituskokonaisuus vähintään 1 000 000€).

Momentum voi hankkia yritystukea sisältävää lainaa myös yhtiösi olemassaolevien kalliimpien lainojen uudelleenjärjestelyyn (Finnveran ulkopuoliset tilanteet, korko 3-4%).

 

Momentum Helsinki voi hankkia yrityksellesi yritystukea sisältävän matalakorkoisen lainan laaja-alaisesta rahoittajaverkostostaan, käyttäen vakuudettomia lainoja edullisia laina-, limiitti- tai bullet- muotoisia rahoitusratkaisuja. 

Momentumin yrityksellesi hakema yritystuki-laina on aina tavanomaisia, ei-tuettuja yrityslainoja edullisempi (korko 1-4%).
Lainan alkuun voidaan sopia jopa vuoden lyhennysvapaa. Lainaa saat myös käyttää aina vapaammin eri tarkoituksiin kuin avustuksia/yritystukia.


Ilmastoystävällisiin hankkeisiin tai liiketoimintoihin on mahdollista saada 1 000 000 – 20 000 000 € pääomaehtoista lainaa (korottaen yrityksesi tasevarallisuutta ja omavaraisuusastetta).

Jos haluat tietää miten voisit hyödyntää lainarahoitusta liiketoiminnassasi, jätä meille yhteydenottopyyntö tai soita suoraan (Mikko Malhonen, puh. +358 9 2316 1123)

Ely-keskuksen yritystuet

Yleisesti ELY-Keskuksesta​

ELY-Keskuksen tuet ovat tyypillisesti 10-50% hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Suurimpana erona esim. Business Finlandin tukiin on se, ettei ELY-Keskuksessa kategorisesti edellytetä kansainvälisesti skaalautuvaa liiketoimintaa.​

Investointi-
tuki

Yritystuki (10–35% kustannuksista) esim. yrityksesi koneiden, laitteiden ja kaluston tai esim. ohjelmistojen, valmistusoikeuksien, patenttien, tietotaidon ja tietämyksen hankintaan.

Kehittämis-avustus

Yritystuki (50% kustannuksista), joka on tarkoitettu normaalista toiminnasta poikkeavaan kehityshankkeeseen. Kehittämisavustus voi kohdistua esimerkiksi uusien tuotteiden, tuotanto/palveluprosessien ja -menetelmien kehittämiseen.

Maaseudun perustamistuki​

5000 € - 35 000 € perustamistukea myönnetään lähinnä maaseudulle sijoittuvien yritysten aloittamis-, kehittämis- ja investointihankkeisiin.

Yhdistelmärahoitus

Yhdistelmärahoituksessa tavoitteena on 250k€ – 5 M€ kokonaisrahoitus.
Maksimoitaessa kokonaisrahoituksen määrää mahdollisimman pienelle omarahoitusosuudelle tai pääomasijoituksen osuudelle työstämme rahoituskokonaisuuden kaikista tuntemistamme eri rahoitusinstrumenteista.

Yhdistelmärahoituksessa käymme kanssasi läpi kaikki liiketoimintanne avainaktiviteetit 12 – 36 kuukauden ajalta, johon laaditaan useista rahoitusinstrumenteista koostuva rahoituskokonaisuus. Kaikkia instrumentteja ei aina haeta samalla kertaa, vaan hakemukset voidaan esim. Ajoittaa 1,5 vuoden ajalle – liiketoiminnan eri vaiheisiin sopivaksi.

Tyyppiesimerkkejä Yhdistelmärahoitus-palvelussamme:

– Yrityskaupppa: liiketoiminta- tai yrityskaupan rahoitukseen

– Lunastustilanteet: toisen osakkaan osakkeiden lunastaminen

– Laajamittaiset investoinnit: esim. Tehtaan tai tuotantotilan perustaminen

– Pääomasijoituskierroksen yhteydessä: kokonaisrahoituksen maksimointi

Jos haluat tietää miten voisit hyödyntää yhdistelmärahoitusta liiketoiminnassasi, jätä meille yhteydenottopyyntö tai soita suoraan (Mikko Malhonen, puh. +358 9 2316 1123).

Asiantuntijat käytössäsi

Mikko Malhonen

Mikko Malhonen

Perustaja, 
Rahoitussuunnittelu
Rahoitusneuvottelut

Lauri Tuomaala

Lauri Tuomaala

Perustaja, 
Rahoitusneuvottelut
Projektijohtaminen

Samuel Haavisto

Senior Analyytikko,
Hankemuotoilu
Rahoitusmateriaalit

Mikael Jerkku

Mikael Jerkku

Markkinointijohtaja,
Digimarkkinoniti
Asiakashankintapalvelut

Ota yhteyttä

Yhteyden ottaminen on aina maksutonta.

Rahoituspalvelun yhteystiedot
+358 9 2533 6600
asiakaspalvelu@momentumhelsinki.fi