Kohti Kasvua 2024: Finnveran Uudistuneet PK-Takauksen Ehdot

Haetko kasvu- tai käyttöpääomarahoitusta vuodelle 2024?

Finnvera on ilmoittanut uudistavansa pk-takauksensa ehtoja tämän vuoden alusta alkaen. Uudistuksen myötä ehdot muuttuvat aiempaa joustavemmiksi.

Mikäli olet harkinnut vuodelle 2024 minkäänlaista kasvu- tai käyttöpääomarahoitusta, ole yhteydessä Momentum Helsinkiin tarpeidesi kartoittamiseksi. Uusi pk-takaus on aiempaa pk-takausta suurempi, jolloin rahoitusta voidaan hyödyntää myös useiden satojen tuhansien eurojen laitehankinnoissa, kasvuinvestoinneissa tai käyttöpääoman puskurina vuonna 2024.

Kerralla myönnettävän yksittäisen pk-takauksen enimmäismäärä pankin velkakirjalainasta on enintään 200 000 euroa. PK-takaus on tarkoitettu yli 3 vuotta vanhoille pk-yrityksille ja sen suuruus on enintään 80% rahoituksen määrästä.

Vältä tilinpäätösruuhkat ja ole liikkeellä varhain

Perustuen keräämäämme sisäiseen dataan pankkien ja tilitoimistojen toiminnasta vuosina 2021, 2022 ja 2023 näemme myöhäiskevään kiireisenä periodina yksittäisten yritysten rahoitusjärjestelyille. Teemme yhteistyötä viikottain useiden suomalaisten johtavien pankkien kanssa, jolloin yrityksellämme on tuorein ja päivitetyin käsitys jokaisen pankin kyvystä hoitaa asioita nopeasti ja tehokkaasti sekä asiakkaan kannalta edullisesti ja pragmaattisesti.

Oikealla pankilla on merkitystä

TVuosi 2023 oli pankkimaailmassa hektinen. Moni pankki uudelleenjärjesteli toimintaansa, jonka johdosta useilla osastoilla kautta Suomen oli valtavia ruuhkia ja tukoksia, jotka aiheuttivat potentiaalisille asiakasyrityksille tarpeettomia viivästyksiä. Tuodakseen tilanteeseen helpotusta asiakkailleen Momentum Helsinki aloitti vuoden 2023 toisella puoliskolla aktiiviset kumppanuudet kuuden uuden pankin kanssa, jolloin edullisen lainan, hyvän yhteistyökumppanin ja nopean asioinnin löytäminen asiakkaillemme helpottui vielä entisestäänkin.

Digitalisaatio- ja innovaatiolainat ovat olleet menestys

Innovaatioyrityksille tarkoitetut vakuudettomat EU-lainat, jotka Finnvera Brysselin ohjeistuksella lanseerasi kesällä 2023 ovat olleen menestys Momentum Helsingin asiakkaille. Yrityksemme haki vuoden 2023 jälkimmäisellä puoliskolla onnistuneesti digitalisaatio- ja innovaatiolainaa useille asiakkaillemme rahoituskoon vaihdellessa 150 000 eurosta aina 750 000 euroon asti. Mikäli organisaatiosi suunnittelee innovatiivisia sijoituksia tai uutta projektia vuodesta 2024 eteenpäin, ole yhteydessä meihin tarpeidesi kartoittamiseksi.

Kohti uutta menestyksekästä vuotta 2024!

Momentum Helsinki hankkii rahoitusta yrityksille ja yrittäjille 100% riskittömästi: mikäli rahoituksen hankinta epäonnistuisi meistä johtuvista syistä, palvelumme on täysin ilmainen.

Ota yhteys asiantuntijaan tästä

Kirjoittajasta

Mikko on sarjayrittäjä. Opiskelut Helsingin oikiksessa jäivät kakkoseksi 10 vuotta sitten Suomen startup-skenen viedessä voiton puisevista lakikirjoista.
Nykyään Mikko asuu Amsterdamissa ja hankkii rahoitusta yrityksille Momentum Helsinki yrityksessä.
Yritysrahoituksen Mikko on oppinut aiemmissa yrityksissään, mm. rakentaessaan Shenzhenissä asuessaan yhteisökehitetyn hybrid-tietokoneen, avustaessaan Kaakkois-Aasian johtavan vaikuttajamarkkinoinnin alustan perustamisessa sekä toimiessaan lakiteknologia-startupin toimitusjohtajana.
Liiketoiminta ja startupit ovat hänelle rakas työ, harrastus ja elämäntapa.

Yhteenveto
Vuosi 2024 tarjoaa lupaavia mahdollisuuksia suomalaisille pk-yrityksille Finnveran päivitettyjen pk-takausten ansiosta. Uusi takaus on joustavampi, mahdollistaen suuremmat rahoitusmäärät kasvuun ja käyttöpääoman hallintaan. Momentum Helsinki tarjoaa apua rahoituksen hyödyntämisessä, korostaen aikaisessa vaiheessa liikkumisen merkitystä välttääkseen ruuhkat.

Lisää tietoa löydät Momentum Helsingin nettisivuilta.

Haluatko keskustella tästä aiheesta tai yleisesti julkisen rahoituksen mahdollisuuksista?

Varaa maksuton rahoituskonsultaatio tästä.

Lisää blogeja