Viritä yrityksesi huippuunsa -
IT-konsulttimme auttaa

Haluaisitko nostaa liiketoimintasi uudelle tasolle, mutta aikasi kuluu rutiinitoimenpiteisiin tai taisteluun kankean verkkosivun kanssa? Tuttu juttu. IT-konsulttimme ratkaisee teknologiaan liittyvät pulmasi käden käänteessä. 

Autamme sinua muun muassa: 

 • selvittämään yrityksesi aika- ja resurssisyöpöt sekä uudet kehitysmahdollisuudet
 • automatisoimaan rutiinitoimintoja, jotta sinulle vapautuu enemmän aikaa keskittyä ydinbisnekseesi
 • kehittämään uusia digitaalisia ratkaisuja, joilla sinun on mahdollista viedä liiketoimintasi uudelle tasolle.
 
Palvelun avulla asiakkaamme ovat tähän mennessä säästäneet jo miljoonia euroja sekä tuhansia työtunteja. Saisiko siis olla yksi ketterämmin pyörivä bisnes, jossa voit keskittyä oleelliseen? 
 

Esimerkkejä IT-konsultin palveluista

Ohjelmistoautomaatio –tehosta rutiinitoimintoja ja säästä aikaa ja rahaa

Tuntikirjaukset, provisiolaskenta, kirjanpito, liidien hallinta… Kaikki töitä, jotka vievät aikaasi pois bisneksen pyörittämisestä ja eurojen hankkimisesta.

 Meillä on kuitenkin hyviä uutisia: kaikki edellä mainitut toiminnot sekä monet muut yrityksesi rutiinitoiminnoista on mahdollista automatisoida. Ohjelmistoautomaatio-palvelumme on tuntilaskutettavaa työtä, jossa:

 • kartoitamme yrityksesi automaatiomahdollisuudet
 • teemme ehdotuksen automatisoitavista toiminnoista
 • toteutamme automatisoinnin käyttämällä valmiita työkaluja
 • koulutamme henkilökuntasi käyttämään uusia ohjelmia.

   

Palvelu ei sisällä koodausta, jolloin saat automaation käyttöösi usein nopeallakin aikataululla. Miksi sinäkään siis maksaisit kalliita tuntihintoja työstä, joka voisi olla täysin automatisoitavissa? Sitähän mekin. 

Hankekartoitus ja -suunnittelu
vältä stressi ja pysy budjetissa

Onko suunnitelmissasi uusi verkkosivu, mobiilisovellus tai vaikkapa integraatio eri järjestelmien välillä?

Näiden kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä pahimmassa tapauksessa kulut paisuvat ulos budjetista jo projektin lähtökuopissa ja lopputulos on silti epäonnistunut. Jotta saat varmasti sitä, mitä olet tilannut, me autamme sinua:

 • kartoittamaan, millaisella teknologialla haluamasi ratkaisu kannattaa toteuttaa
 • laatimaan tarkan tarjouspyynnön kululaskelmineen
 • etsimään soveltuvat kumppanit kilpailutukseen
 • validoimaan tarjouspyynnöt ja valitsemaan oikean kumppanin
 • tarvittaessa briiffaamaan projektin valitulle kumppanille.
 
Vältä siis harmaat hiukset ja lässähtänyt lopputulos – anna meidän valmistella hanke puolestasi.
 
 

Ohjelmistokehitys – koodaamme sinulle kaiken ja vähän päälle

Menikö verkkokauppasi rikki tai haluaisitko kenties nopeammat kotisivut, sovelluksen, chatbotin tai vaikkapa integraation nykyisiin verkkolomakkeisiin?

Monet koodiin ja teknologiaan liittyvät pulmat voivat tuntua ensin työläiltä, ja siksi arviointi kannattaa jättää ammattilaiselle. Me autamme sinua sekä korjaamaan hajonneen koodin että rakentamaan uuden ratkaisun. Palveluun kuuluu:

 • Tarvekartoitus
 • Ehdotus toteutuksesta
 • Valmis ratkaisu avaimet käteen -periaatteella dokumentoituna ja testattuna.

Kevyimmät toteutukset voimme toimittaa jopa muutamassa viikossa. Eiköhän aleta hommiin? 

Teemme ohjelmistokehitystä seuraavilla teknologioilla: Vue, React, Svelte, Typescript, NodeJs, PHP, Rust, C#, MySQl, PostgreSQL, Flutter, React Native, Objective C / Swift, Amazon AWS (containers & serveless), WordPress.

 
 

IT-konsultaatio auttaa yrityksesi kasvun ja kehityksen eri vaiheissa

Teknologia ja ohjelmistoratkaisut kehittyvät nykypäivänä vauhdilla, ja digitaalisen liiketoiminnan viidakossa seikkaillessa menevät nohevimmaltakin kaverilta helposti GDPR:t, API:t, UI:t ja UX:t sekaisin. Kaikki mainitut lyhenteet sekä monet muut teknologiaan liittyvät termit ovat kuitenkin lähes jokaisen yrityksen elinvoimaisuuden kannalta välttämättömiä. 

“Yritysten IT-pulmat ovat nykypäivänä aika monipuolisia ja liittyvät usein toiminnan tehostamiseen, käyttökokemukseen tai lain asettamien vaatimusten täyttämiseen. Kilpajuoksussa saman alan yrityksen kanssa sillä on merkitystä, kuinka nopeasti liidi käsitellään, kuinka vikkelästi verkkosivu latautuu, ja meneekö yrittäjän aika rutiinimaiseen paperinpyörittelyyn bisneksen pyörittämisen sijaan”, kertoo IT-konsultti Jani Nikula. 

Erityisesti tuoreet, vasta vähän aikaa toimineet yritykset saattavat kaivata auttavaa digitaalista kättä, mutta usein budjetti on rajallinen ja vikatikkeihin ei ole varaa. Nikulan mukaan juuri tuoreet yritykset voivat erityisesti hyötyä ammattilaisen tekemästä  ohjelmistoprojektin huolellisesta suunnittelusta, toteutustapojen kartoituksesta ja kunnollisesta IT-projektin kilpailutuksesta. Konsultointi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun projekti menee kerralla purkkiin eikä korjaustoimia tarvita.

IT-konsultti voi myös arvioida, onko joku yrityksen idea toteutettavissa sellaisenaan, ja millaisella kustannuksella ratkaisu olisi mahdollista tehdä. Joidenkin ideoiden toteutukseen saattaa löytyä jo olemassa olevat työkalut, jolloin projekti on paitsi kevyempi toteuttaa, myös edullisempi. 

“Jo olemassa olevat ohjelmistot ja työkalut eivät kuitenkaan aina sovellu sellaisenaan kaavailtuun käyttötarkoitukseen, jolloin käyttöönottoon kannattaa ottaa avuksi osaava taho, joka pystyy tarvittaessa koodaamaan puutteet muuten valmiiseen työkaluun”, Nikula muistuttaa.

Yritykset, joiden liiketoiminta on jo vakiintunutta, hyötyvät usein prosessien kartoittamisesta ja automatisoinnista. 

“Automatisointi säästää aina merkittävästi yrityksen aikaa ja rahaa. Säästetyt resurssit voidaan sitten käyttää tuottavampiin työtehtäviin”, Nikula avaa. 

Toimia, jotka voidaan lähes poikkeuksetta automatisoida, ovat esimerkiksi erilaisten dokumenttien ja esitysten laatiminen, toistuvat viestit ja muistutukset, kuittien vieminen kirjanpito-ohjelmaan ja muut tietojen hakemiseen ja siirtämiseen liittyvät tehtävät.

IT-konsultointi on yritykselle helppo ja riskitön tapa varmistaa, että suunnitellut teknologiaan liittyvät hankkeet ovat toteuttamiskelpoisia. Parhaimmassa tapauksessa konsultointi säästää sekä aikaa, rahaa että hermoja, mutta myös parantaa yrityksen kilpailukykyä jatkuvasti digitalisoituvilla markkinoilla. 

Ulkopuolisen asiantuntijan konsultoinnista on erityistä apua:
 • Ennen hankkeen aloittamista idean toteuttamiskelpoisuuden arvioinnissa sekä parhaan mahdollisen toteutustavan löytämisessä 
 • Selvittämään, mitkä työkalut sopivat parhaiten toivotun lopputuloksen aikaansaamiseksi
 • Kun automatisoidaan liiketoimintaan liittyviä prosesseja
 • Kehityshankkeissa, kuten räätälöidyissä ohjelmistoissa ja sovelluksissa, verkkokaupan pystyttämisessä tai esimerkiksi useiden järjestelmien integroinnissa.

Asiakaskokemuksia

Referenssi: Teknologia-kehitysprojekti

 

Tapauksessa asianajopalveluita tarjoava, Helsingissä sijaitseva Asianajotoimisto Waly & Koskinen hyödynsi Momentum Helsingin teknologiakonsultaatiopalvelua työn dokumentaatio-, raportointi- ja hallintajärjestelmän suunnittelemiseksi.

Suunnitelma tehtiin tarkkuudestaan ja luotettavuudestaan tunnetulla toimialalla tehtävän työn seuraamisen, raportoinnin ja jaottelun helpottamiseksi. Kehitettävän ratkaisun avulla palvelut ja funktiot voidaan pilkkoa osiin ja seurata jokaista erilaista osa-aluetta palvelutuotannossa, jonka johdosta organisaatiotason ajankäytön seuranta mahdollistuu täysin uudella tasolla. 

Suunnitelma toteutettiin onnistuneesti Momentum Helsingin teknologiakonsultin toimesta ja seurauksena asiakkaan tarpeita varten kehitettiin täysin kattava teknologinen suunnitelma, jolle rakennettava kehitys säästää kymmeniä tuhansia euroja.

Anna teknologiakonsulttimme auttaa sinua suunnitelmiesi toteuttamiseksi kustannustehokkaasti ja aikatauluissa! Ota yhteyttä tästä 

Referenssi: Teknologia-kehitysprojekti


Tapauksessa kiinteistönhuolto- ja asennuspalveluita tarjoava yhtiö
Talo Care Oy tilasi Momentum Helsingiltä teknologiakonsultin suunnittelupalveluita yhtiön suunnitteleman palvelun teknisten spesifikaatioiden luomiseksi ja tarkastamiseksi. Konsultti kävi läpi asiakkaan toivomukset ja suunnitelmat palvelun kehittämiseksi.

Kartoittamisen jälkeen konsultti etsi olemassaolevista teknologioista yhtiölle sopivat vaihtoehdot, jolloin varsinainen kehitystyö voitiin toteuttaa i) jo toimivaksi todettuja palveluita yhdistelemällä, ii) kehitystoiminnan vaativat resurssit etukäteen laskien, jolloin ylilaskutusta ei tapahdu, iii) asiakkaalle kaikkein mieluisimmassa aikataulussa.

Palvelun lopputuloksena syntyi teknologinen kehityskartta ja palvelun spesifikaatiot sisältävä dokumentti, jonka avulla projektiyhtiö kun projektiyhtiö osaa antaa tarkan tarjouksen, jossa palvelun kokonaisuus on selvä ja molempien osapuolten ymmärtämä. Lopputuloksena estettiin toimijan ylilaskutus, aikataulujen venyminen ja suunnitelman vääränlainen toteutus.

Anna teknologiakonsulttimme auttaa sinua suunnitelmiesi toteuttamiseksi kustannustehokkaasti ja aikatauluissa! Ota yhteyttä tästä 

Teknologia
-konsulttimme: Jani Nikula

Teknologiakonsultaation korkeasta laadusta vastaa tiimissämme Jani Nikula, joka on konsultoinut satoja suomalaisia yrityksiä teknologiaan liittyvissä kysymyksissä.

Janilla on yli 15 vuotta kokemusta yritysten kehittämisestä & tehostamisesta digitaalisia työkaluja ja ohjelmistokehitystä hyödytäen.

Hän on toiminut urallaan monissa tehtävissä, kuten teknologiajohtajana, IT-Arkkitehtina, tuotanto- ja projektipäällikkönä sekä ohjelmoijana.

 

Varaa maksuton teknologiakonsultaatio klikkaamalla tästä

tai soita (puh. +358 9 2316 1123).

Mobile
– Flutter
– Objective C / Swift
– React Native
– Apache Cordova
– Appstore App review experience (huge)

Front frameworks
– Vue
– React
– Svelte

Backend:
– NodeJS
– PHP
– Typescript
– Rust
– C#

Databases
– MySql & PostgreSQL
– DynamoDb (AWS)

AWS
– ECS (containers)
– Lambda
– S3
– DynamoDB
– AppSync
– CloudFormation
– CloudFront

Other
– GraphQL
– Docker

CI/CD pipelines
– Gitlab
– Github

Payments
– Stripe (one time, subscription etc…)
– Mobile In App Purchases Purchases

Game & 3D
– unity
– three js
– blender

Machine learning:
– opencv (machine vision)

No/code tools

Experience
– programming, testing, documenting (mobile, webapps, native, mobile games)
– project management
– project & development process development
– Process automation (business and development)
– system architect
– ui / ux
– product owner
– product development
– lead developer
– cto
– client communication and negotation
– sales
– team lead
– supervisor
– teaching
– working with the company’s board and investors

Usein kysytyt kysymykset

Voit hyödyntää suunnitteluvaiheessa IT-konsulttipalveluamme. IT-konsultti auttaa sinua suunnitelman tekemisessä sekä budjettiin sopivien kumppanien löytämisessä. Tarvittaessa myös briiffaamme valitun kumppanin, jotta he osaavat toteuttaa projektin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Näin myös projektin kulut pysyvät kurissa.

Ensimmäinen konsultaatiokäyntimme on aina ilmainen. Emme tahdo tuhlata rahojasi turhaan ja kerromme heti ensi tapaamisessa, onko ongelmaasi olemassa joku helpompi ratkaisu. Mikäli IT-konsultin palveluita kuitenkin kaivataan, teemme sinulle tuntiperusteisen kustannuslaskelman etukäteen. Pystymme myös halutessasi hakemaan sinulle innovaatiosetelin tai yritysrahoitusta tarjoamiimme palveluihin.

Jo vain! Rakennamme kevyet verkkokauppaprojektit käden käänteessä. Talostamme löytyy myös digimarkkinoinnin ammattilainen, joka voi auttaa sinua saamaan verkkokaupan näkyviin esimerkiksi Googleen.

Ilman muuta, laitamme parhaat päivänsä nähneet koodit uuteen uskoon. Ota yhteyttä, niin selvitetään missä vika.

Kyllä vain! IT-konsulttimme on erikoistunut skaalautuviin ratkaisuihin. Voimme olle mukana tekemässä palvelua tai vähintään auttaa tarjouspyynnön valmistelussa, sopivien kumppanien etsimisessä, kilpailutuksessa sekä projektin käyntiin polkaisemisessa.

Meillä on paljon kokemusta juurikin puuduttavien rutiinitoimenpiteiden automatisoinnista ja autamme sinua mielellämme.

Voit saada tukia IT-projektiisi, mikäli projektilla on suuri vaikutus liiketoimintaasi tai olet esimerkiksi luomassa uutta tuotetta yrityksellesi. Yritystukien hakemisessa on muutamia ehtoja, jotka käymme kanssasi läpi ja teemme sen jälkeen arvion kannattaako tukea hakea. Esimerkiksi uudella tuotteella on oltava hyvät menestymisen mahdollisuudet Suomessa sekä ulkomailla. Lisätietoa rahoituksista, joita voimme auttaa sinua hankkimaan projektiasi varten, löydät täältä. Tällaisia rahoitusvaihtoehtoja ovat esimerkiksi ELY-keskus- ja Business Finland -tuet.

Emme  ainakaan toistaiseksi tarjoa projektipäällikköpalveluja muiden toimijoiden päävastuulla oleviin hankkeisiin. Mikäli toteutamme haluamasi palvelun kokonaisuudessaan, palvelumme sisältää myös projektin koordinoinnin.

Kyllä vain! IT-konsultillemme tällaiset pähkinät ovat peruskauraa. Autamme sinua löytämään oikean ohjelmiston tai koodaamaan sopivan sovelluksen työvaiheen parantamiseksi, mikäli valmista ohjelmaa ei löydy.

Asiantuntijat käytössäsi

Mikko Malhonen

Mikko Malhonen

Rahoitussuunnittelija, perustaja
Rahoituskonsultaatio

Lauri Tuomaala

Lauri Tuomaala

Operatiivinen johtaja, perustaja
Rahoituskonsultaatio

Jani Nikula

Teknologiakonsultti
Teknologiakonsultaatio

Mikael Jerkku

Mikael Jerkku

Markkinointijohtaja
Markkinointikonsultaatio

Ota yhteyttä

Varaa maksuton teknologiakonsultaatio

 

Asiakaspalvelu:
+358 9 2316 1123
asiakaspalvelu@momentumhelsinki.fi