Rahoituksen peruutuksesta ja laiminlyönnistä

 
Peruutus- ja laiminlyönti rahoitusprosessin alettua


Mikäli asiakas laiminlyö myötävaikutusvelvollisuutensa tai peruuttaa rahoituksen hakemisen allekirjoitettuaan sopimuksen, aiheuttaa Asiakas tällä toiminnallaan Momentumille ylimääräisiä kuluja.

 

Korvaus peruutuksesta ja laiminlyönnistä (“Peruutuspalkkio”)


Mikäli asiakas laiminlyö sopimuksen mukaisen myötävaikutusvelvollisuutensa rahoituksen järjestämiseksi tai peruuttaa sopimuksen allekirjoituksen jälkeen rahoituksen hankinnan, Momentumilla on oikeus laskuttaa tekemästään työstä 2500€ + ALV palkkio (“Peruutuspalkkio”).

 

Mikä tulkitaan laiminlyönniksi


Myötävaikutusvelvollisuuden laiminlyönniksi katsotaan muun ohella erityisesti seuraavat asiat:

  • Rahoituksen hakemiseksi tarvittavat aineistot on laadittu Momentumin toimesta, mutta Asiakas ei vastaa rahoituslaitoksen ja/tai Momentumin yhteydenottoihin 30 päivään.
 
  • Momentum on lähettänyt asiakkaalle lisätietopyynnön, liiketoimintasuunnitelman, finanssimallin tai vedoksen rahoitushakemuksesta kommentoitavaksi, mutta Asiakas ei vastaa Momentumin tai rahoitustahon yhteydenottoihin 30 päivään.
  • Asiakas ei muutoin noudata yhdessä sovittuja aikatauluja, jonka johdosta rahoituksen hakeminen ei onnistu.
 
  • Asiakas muulla tavoin omalla toiminnallaan tai toimimatta jättämällä aiheuttaa tilanteen, jossa rahoitusta ei saada hankittua, vaikka Momentum on suorittanut sopimuksen mukaiset tehtävänsä rahoituksen hankkimiseksi.
 
  • Asiakas peruuttaa rahoituksen hakemisen sen jälkeen kun on sopimuksen allekirjoitettuaan sitoutunut hakemaan rahoitusta.

 

Mitä ei voida tulkita laiminlyönniksi


Myötävaikutusvelvollisuuden laiminlyönniksi ei voida tulkita sellaista tilannetta, missä Asiakas ei kykene toimittamaan Momentumille sen pyytämiä aineistoja ja taustatietoja, koska niitä ei ole olemassa tai koska Asiakas ei kyennyt aineistoja ja taustatietoja parhaasta yrityksestä huolimatta hankkimaan.

 
Lopullinen palkkio Peruutuspalkkion jälkeen
 
Mikäli Asiakas myötävaikutusvelvollisuutensa laiminlyönnin jälkeisenä aikana Momentumin laatimia materiaaleja hyödyntäen hankkii itselleen rahoitusta, Momentumilla on oikeus laskuttaa loput rahoitukseen soveltuvan palkkioluokan mukaan määräytyneestä, aiemmin laskuttamasta jääneestä palkkiosta.
 
 
 
 
 

Asiantuntijat käytössäsi

Mikko Malhonen

Mikko Malhonen

Rahoitussuunnittelija, perustaja
Rahoituskonsultaatio

Lauri Tuomaala

Lauri Tuomaala

Operatiivinen johtaja, perustaja
Rahoituskonsultaatio

Samuel Haavisto

Junior-Analyytikko

Joonas Gruhn

Joonas Krühn

Teknologiajohtaja
Teknologiakonsultaatio