Into-rahoitus on pk- ja startup-yrityksille, jotka ovat kehittämässä uusia liiketoimintamalleja ja ratkaisuja, myönnettävää Business Finland -rahoitusta. Kuten monissa muissakin Business Finlandin rahoituksissa, Into-rahoitusta myönnettäessä hakijayrityksen toiminnan ja tuotteiden innovatiivisuutta ja yrityksen pyrkimistä kansainvälisille markkinoille korostetaan. Into-rahoitusta voi käyttää laajasti erilaisiin tutkimus- ja kehittämiskohteisiin. Karkeasti jaoteltuna rahoituksen käyttökohteet jakautuvat kolmeen osaan:
Rahoituksen määrä riippuu hakijayrityksen tavoitteista ja resursseista. Huolellisesti valmisteltu hakemus parantaa rahoituksen saamisen mahdollisuuksia. Kuinka tehdään paras mahdollinen Into-rahoitushakemus? Ota yhteyttä Momentum Helsinkiin ja kartoitetaan yhdessä vaihtoehtoja.
Into-rahoitus on avustusta, jota yrityksen ei tarvitse maksaa takaisin. Se kattaa enintään 50% projektin kokonaisbudjetista ja maksetaan yritykselle jälkikäteen toteutuneiden kustannusten perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijayrityksellä on oltava riittävät varat investointien maksamiseksi ensin itse, sekä mahdollisuus kattaa yrityksen oma osuus kustannuksista.
Projektin koon alaraja on 30 000 euroa, eli pienin mahdollinen avustus on 15 000 euroa. Ylärajaa Into-projekteille ei ole asetettu, mutta asiantuntijapalveluiden ostojen maksimisumma on 200 000 euroa.
Yleiskustannuksia hankkeelle hyväksytään yrityksessä työskentelevien henkilöiden lukumäärän perusteella seuraavasti:
Ota yhteyttä Momentum Helsinkiin mikäli haluat keskustella lisää Into -rahoituksesta tai kartoittaaksesi yrityksesi rahoitusvaihtoehtoja.
Into-rahoitusta hakevalla yrityksellä on oltava riittävä omavastuuosuus projektin kattamiseksi, sillä avustus on maksimissaan 50% projektin kustannuksista.
Lisäksi yrityksellä on oltava riittävät varat koko projektin maksamiseksi ensin itse, sillä avustus maksetaan jälkikäteen toteutuneiden kustannusten perusteella. Lisäksi ennen hakemista on hyvä tarkistaa, ettei yrityksellä ole aikaisempia Business Finland -lainoja rästissä, maksuhäiriöitä, verovelkaa, josta ei ole verottajan kanssa sovittua maksusuunnitelmaa tai muita hoitamattomia taloudellisia velvoitteita.
Mikäli yritys ei ole toimittanut tilinpäätöstä Patentti- ja rekisterihallitukseen tai tilinpäätöstä ei ole tarkastettu tilintarkastuslain mukaisesti, ei myöskään rahoitusta voida myöntää.
Lisäksi Into-rahoitusta ei voida käyttää:
Into-rahoituksen ehdoissa painotetaan erittäin vahvasti innovaatiotoimintaa ja yrityksen kehittämistoimenpiteitä myös arvioidaan niin innovatiivisuuden perusteella. Kehitettävien liiketoimintamallien ja ratkaisujen on oltava yritykselle uusia, ei pelkästään pieniä parannuksia jo olemassa oleviin tuote- tai palvelukonsepteihin. Yritykseltä vaaditaan myös oikeaa kansainvälisten markkinoiden tavoittelua. Rahoitus on kilpailtua ja hakemus on tästä syystä aina tehtävä erityisen huolellisesti.
Into-rahoitus on tarkoitettu innovaatio-osaamisen kasvattamiseen ja innovaatiotoiminnan laaja-alaiseen ja monipuoliseen kehittämiseen. On hyvä muistaa, että innovaatiolla voidaan tarkoittee omaperäisten ja uusien tuotteiden ja palveluiden lisäksi uudenlaisia toimintatapoja ja strategioita. Into-projekti voi keskittyä yhden tai useamman osa-alueen kehittämiseen, eli saman projektin ei tarvitse sisältää kaikkia mahdollisia rahoituksen käyttökohteita. Into-rahoitusta voi käyttää esimerkiksi seuraaviin kehittämiskohteisiin:
Innovaatiotoiminnan kehittäminen
Innovaatiotoiminnan kehittäminen hyödyntämällä ulkopuolista asiantuntemusta:
Aineettoman omaisuuden suojaaminen ja hankinta
H3: Asiantuntijan lainaaminen suuresta yrityksestä tai tutkimusorganisaatiosta
Palkattavan asiantuntijan on oltava korkeasti koulutettu henkilö vähintään viiden vuoden kokemuksella. Huomio, että asiantuntija on palkattava uuteen tutkimus-, kehitys- ja innovointitehtävään ja, että asiantuntijalla on oikeus palata vanhaan tehtäväänsä. Matka- ja palkkakulut ovat hyväksyttyjä kunhan ne liittyvät asiantuntijan määräaikaiseen palkkaamiseen tai patentin tai teollisoikeussuojan hakemiseen Henkilösivukulut voivat olla enintään 50% palkkojen määrästä.
Rahoitushakemuksen voi jättää Business Finlandin verkkosivuilla, sähköisessä asiointipalvelussa. Ennen hakemista on hyvä tutustua Business Finlandin rahoitusehtoihin. Hakemuksessa on myös määriteltävä projektilla 2-5 mitattavaa tavoitetta, joiden tulee liittyä projektin konkreettisiin tuloksiin ja yrityksen liiketoiminnan kehittymiseen.
Tavoitteiden saavuttamisella on merkittävä vaikutus mahdollisen jatkorahoituksen saamiseen Business Finlandilta. Hyvä tavoite voi olla esimerkiksi uusien liiketoimintamallien ja -ratkaisujen luominen tai keskeisten IP-oikeuksien suojaaminen.
Liitteenä hakemukseen tulee toimittaa enintään kaksi kuukautta vanha tuloslaskelma ja tase kirjanpitoajoina kuluvalta tilikaudelta. Hakemuksen tekohetkellä projektin aikataulu tulee myös olla selvillä. Lisätietoja rahoituksen hakemisesta Business Finlandin omilta verkkosivuilta.
Ota yhteyttä Momentum Helsinkiin mikäli haluat keskustella lisää Into-rahoituksesta tai kartoittaa yrityksesi rahoitusmahdollisuuksia.
Hakemus ja siihen kuuluvat liitteet on aina tärkeää valmistaa erityisen huolellisesti. Rahoituksen hakemisen ajankohta on hyvä myös suunnitella niin, että projektista on mahdollisimman paljon hyötyä yrityksen tavoitteille.
Momentum Helsingin ammattilaiset voivat auttaa rahoitushakemuksen ja tarvittavien liitteiden tekemisessä. Rahoitussuunnittelijamme tuntevat Into-rahoituksen ja monia muita täydentäviä rahoitusinstrumentteja läpikotaisesti.
Ota meihin yhteyttä ja anna Momentumin hoitaa rahoituksen hankinta puolestasi. Rahoituksen hakeminen kanssamme on täysin riskitöntä, sillä toimimme onnistumiskomissiolla: mikäli rahoitusta ei järjesty, emme myöskään lähetä teille laskua. Vaihtoehtojen kartoitus ja yhteydenotto on aina ilmaista.
StyleDoubler Oy halusi oli kansainvälisen kasvunsa alkumetreillä ja halusi pilotoida innovatiivisen, tulospohjaiseen mielipidevaikuttajamarkkinointiin perustuvan alustansa osaksi kehitettyä uutta tuotetta kohderyhmän potentiaalisten asiakkaiden kanssa kansainvälisillä markkinoilla.
Momentum Helsinki laati rahoitushakemukset, niiden liitteet ja edusti yhtiötä rahoitusneuvotteluissa, jonka seurauksena hankkeen toteuttamiseen saatiin ylimääräinen 50 000 euron yritystuki Business Finlandilta.
Sittemmin Styledoubler Oy on jatkanut yhdistelmärahoituspalvelussamme Business Finlandin Tutkimus-, Kehittämis- ja Innovaatiorahoituksen parissa sekä kansainväliseen kauppaan liittyvien kassavirran hallinnan kysymyksissä.
Amucin Oy oli kehittänyt uraauurtavan, patentoidun geneettisen ratkaisun.
Bioteknologisen ratkaisun saattaminen markkinoille edellytti pilotointia tuotannonomaisissa ympäristöissä sekä kansainvälisen markkinapotentiaalin realisoimiseksi tarvittavaa resursointisuunnitelmaa.
Amucin otti yhteyttä Momentum Helsinkiin. Osana kokonaisrahoitusta Amucin Oy:lle hankittiin menestyksekkäästi Business Finlandin yritystuki.
Rahoitus toteutettiin ”avaimet käteen” -periaatteella. Momentum Helsinki laati kaikki rahoitushakemukset, niiden liitteet sekä edusti Amucin Oy:tä rahoitusneuvotteluissa.
Rahoitussuunnittelija, perustaja
Rahoituskonsultaatio
Operatiivinen johtaja, perustaja
Rahoituskonsultaatio
Varaa maksuton rahoituskonsultaatio
Asiakaspalvelu:
+358 9 2316 1123
asiakaspalvelu@momentumhelsinki.fi